0

Lovsång, Gamla Testamentet och mentorskap

Ännu en vecka är över och den har varit så bra!
 
I fredags hade jag bara en lektion, det var väldigt skönt! Efter lunch i skolan åkte jag till Friskis och tränade tillsammans med Johan, det var så härligt! Ja, Johan & jag är still going strong även om jag inte skriver om honom så mycket nu för tiden. Sju månader tillsammans och jag är fortfarande så kär <3
 
På kvällen övade vi lovsång med pappa och sedan bowlade vi på Nöjesfabriken. Jag är ganska värdelös på det senare men det var kul ändå, gemenskapen är ju det viktiga :)
 
Igår gick jag upp tidigt för att vara barnvakt under en föreläsning. Sedan åt jag lunch hemma hos Walfridssons, Johan hade lagat så fin mat åt oss. Jag fick även träffa hans syster, faster och farfar vilket var väldigt trevligt. Efter lunch och sälskapsspel åkte vi och såg på en föreställning som bland andra Johans pappa var med i, det var underhållande. Dagen avslutades med fyra avsnitt av Barnmorskan i East End med mamma och Moa. Vadå beroende...?
 
Idag var ännu en riktigt bra dag. Vi ledde lovsång på gudstjänsten och det var en fantastisk predikan av min före detta ungdomspastor och konfaledare Thomas Fryxelius. Han pratade om nycklar in i Gamla Testamentet- vad man ska tänka på när man läser och hur man kan förstå dess relevans för oss idag. Många har svårt för Gamla Testamentet, svårt att läsa om alla konstiga lagar, krig och hemskheter. Svårt att se hur Gud som Han beskrivs där är samma som i Nya Testamentet. Vissa tycker att han verkar mordlysten och hjärtlös i GT för att plötsligt bli kärleksfull och förlåtande i NT, men man måste förstå vad Gamla Testamentet faktiskt handlar om. Allt som står där är inte Guds vilja- alla händelserna visar inte hur Gud vill att saker och ting ska vara. Det är en av de superviktiga sakerna Thomas pratade om. Människor är onda, aldrig Gud. Han är rättvis, och Han har rätt att döma människor som gör det onda. Men tack och lov sände Han Jesus, och vi blir fria från domen. Jag kan inte sammanfatta allt just nu, så jag rekommenderar verkligen att ni lyssnar på Thomas predikan- jag tycker att alla kristna och alla som inte förstår sig på Bibeln borde lyssna på den!! Jag möter så mycket åsikter om Bibeln, kristendomen och all skit som religion ställt till med- men folk har så dålig koll på hur man ska läsa Bibeln och det behöver förändras! Gå in på korskyrkan.com och scrolla ner till "Lyssna på det senaste" och tryck på den senaste predikan- Thomas Fryxelius, Nycklar till Gamla Testamentet.  S å  o t r o l i g t  b r a !  Jag skulle kunna skriva mer om det här men i så fall får jag lyssna på predikan igen, ta anteckningar, skriva ner det Thomas sa + kommentera mina egna tankar. Jag gör gärna det, let me know om ni skulle tycka det vore intressant!
 
Efter gudstjänst och fika träffade jag min mentor för andra gången. Det är min ungdomspastor som har försökt hitta mentorer som passar till oss tonåringar i kyrkan, och jag är en av de som redan har fått det! Syftet är att en mentor ska vara någon som är äldre än en själv och levt med Gud längre, som man kan prata med om livet som efterföljare till Jesus, saker som är jobbigt, saker man funderar på, vardagen, relationer, framtiden... Jag har längtat efter en mentor ganska länge och tycker verkligen det är en bra grej att ha! Idag åt vi lunch tillsammans på stan, tog en promenad tillsammans med hennes lille son och pratade. Så viktigt att få prata med människor som delar tron men som kommit lite längre i livet. Jag är verkligen så glad för den möjligheten!!
 
Nu är klockan 23:02 och jag ska gå och lägga mig, utan att ens kolla igenom inlägget... Hoppas ni har överseende om det blivit några små fel för jag behöver sova ;) Imorgon är det en ny vecka!
 
 
BIBELN. Både Gamla och Nya testamentet är viktiga!! På bilden ser ni en nykonfirmerad 15-åring ☆
Vardag Gamla testamentet Gud Kristen gemenskap Livet Skolan

Kommentera här: