1

Mattfransar, chokladbollar och syskon i Kristus

Det har blivit flera inlägg den senaste tiden som handlar om annat än min vardag. Så nu tänkte jag uppdatera er om den.
 
Jag jobbade torsdag fredag förra veckan (och tisdagen, den skrev jag ju om sist) och ska jobba till fredag den här veckan. Det har varit rätt mycket krångel- tvättmaskiner som inte funkar, en väldigt pedant kund (fick kamma mattfransar?!), en tant som ramlat ur sängen och inte kunde ta sig upp, jag har blivit utelåst osv osv. Men det har ju hänt några bra saker också, typ att jag har fått läsk respektive druckit te av/med två av de snälla tanterna och köpt cigg för första gången i mitt liv. Skoja, den sista var inte bra. De var inte till mig, lovar. Sjukaste var att jag inte behövde visa leg, och jag köpte liksom tre paket!? Jag ser ju knappt ut som 18.
 
I torsdags gjorde vi något kul. På den ekumeniska hemgruppen på onsdagen pratade vi om insparksfesten för gymnasieettorna som skulle vara kvällen efter och att det hänt lite jobbiga grejer på förra årets fest. Så föreslog Immo att vi kunde ha "pannkakskyrka" på stan (fast med fika i stället) och det tyckte vi var en bra idé så dagen efter ställde vi oss på stan med fika, typ mellan kl 20 och 23. Det var väldigt mycket ungdomar där varav de flesta hade druckit alkohol, vilket gjorde det lättare att prata med dem. Många tog fika och vi fick säga att vi gjorde det för att sprida Guds kärlek, några fick vi prata mer med. Två killar hängde med oss i typ två timmar och den ena tog emot förbön, jättekul. Dessutom hade vi riktigt kul tillsammans så jag tycker det var en väldigt lyckad kväll! Det kändes också kul att det var helt vårt eget initiativ, inga vuxna var inblandade.
 
Vi delade bl a ut chokladbollar, Delicato kanske vill sponsra nästa gång?
 
I fredags var jag på ungdomssamling i en annan än min kyrka men där jag har flera vänner. Vi hade andakt och diskuterade filosofiska frågor, en bra kväll. 
 
Under helgen hände inte så jättemycket. Jag var barnledare på söndagens gudstjänst och det gick bra. Sedan följde Christoffer med oss hem på lunch och stannade till kvällen. Vi lekte massor med Juni (hon älskar honom), promenerade och pratade. Syskon i Kristus alltså. Det är verkligen livsviktigt. Det var en av sakerna vi pratade om, hur svårt det är att vara kristen utan stödet från andra troende.
 
 
Är hon världens sötaste eller är hon världens sötaste??
 
Idag har vi setts alla fem hos Johan och försökt planera vår resa till Laos i påsk. Ska bli så spännande! Ni kommer antagligen få läsa om det framöver.
 
Nu väntar tre jobbdagar till, inte taggad. Men jag vill jobba en del nu för att tjäna lite pengar inför Nepal när jag bara kommer ha utgifter. Det är mindre än en månad kvar nu, otroligt!! Jag tror inte riktigt jag har fattat det än.
 
Bara för att jag älskar Nepal-throwback-bilder. Skulle kunna vara en Cola-reklam? Jag tycker vi är väldigt söta. Moa, jag och John, 2010 skulle jag gissa.
Vardag Foton Jobb Juni Kristen gemenskap Nepal Vanner

Kommentarer:

1 Sonja :

skriven

Vad fint att ni gick ut! Jag minns de kristna från fyllan och villan i min ungdom. Jag blev inte frälst på ytterligare 15 år men visst var deras gratis soppa och enkla samtal ett litet ljus och salt i mitt liv ändå! :) helt klart! Tack!

Svar: Jaha, vad kul! Jo man hoppas ju att man får lysa upp deras kväll och kanske plantera några frön som får vattnas och växa senare i livet!
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Kommentera här: