1

Underbara dagar på Sandvikengården

Jag är nu tillbaka i Alster efter nästan en vecka på Sandvikengården. Sist jag bloggade var ju i onsdags så jag tänkte berätta vad som hände sedan dess.
 
På torsdagen började jag inte förrän vid 15 så på förmiddagen stack jag ut och sprang och badade efteråt. Underbart! Det var skönt att jobba så kort, det behövdes eftersom de följande tre dagarna var intensiva- i princip heldagar allihop. På fredagen jobbade jag mellan 09 och 20 och det var massa förberedelser inför konfirmationen dagen efter. Det var en riktigt seg dag, jag och Saga räknade ner timmarna och när vi äntligen slutat badade vi. Det var helt underbart ("Jag har aldrig sett nån njuta så mycket av att bada" -Saga)! Sedan hade vi personal Vesper i biblioteket eftersom konfalägret hade sin sista Vesper på båtbryggan. Riktigt mysigt! 
 
Lördagen var dagen D, konfirmationsdagen. Jag jobbade nästan 13 timmar, mellan 07.30 och 20.20. Dock gillade jag den dagen mer än fredagen för det var massa glada finklädda människor där och jag fick lägga upp mat och efterrätt fint på tallrikar. I slutet började jag, Tove, Maya och Saga städa en av logementen och vi kom in i det så det var därför vi jobbade över 50 min. När vi var klara badade vi ett helt gäng och simmade ut till flytbryggan. Sedan åt vi pizza/sallad och njöt lite av att konfirmanderna åkt... Den kvällen hade vi faktiskt Comp för en gångs skull och det var riktigt härligt.
 
På söndagen jobbade jag 10-19 och det var en riktig städdag. Nästa läger började dagen efter så vi städade i princip alla stugor, dock var vi många som gjorde det. Det var ganska segt men det fanns ljuspunkter, som när Josef kom in med godis och när vi upptäckte att den värdelösa dammsugaren blev som ny när vi bytte dammsugarpåse. 
 
När vi jobbat klart kan ni nog gissa vad vi gjorde? Yes, vi badade en kortis innan vi åkte till Karlstad på grillkväll hemma hos Palenius. En kul avslutning på min första vecka på Sandviken! Nu sover jag hemma två nätter och tvättar och packar om inför MBT. Om ni undrar vad det är kan ni läsa det här inlägget som jag skrev förra året. Efter MBT åker jag till Sandviken i en vecka till vilket är kul. Då kommer vi inte alls vara lika många där, det blir annorlunda men bra.
 
Det här inlägget blev nog lite internt men det är för att jag vill minnas också. Jag tror ni förstod det mesta. 
 
Såhär snygg är jag när jag jobbar i köket! 
 
Completorium, dagens sista tidebön som vi brukar ha kl 23.
 
Så skönt!!
Sommaren Jobb Kristen gemenskap Sandvikengarden Vanner

Kommentarer:

1 Siv:

skriven

Fantastiskt att du orkar jobba sååå mkt❣️
Ung stark o ’seg’ Härligt med pauserna vännerna badandet o framförallt glädjen o gemenskapen😘💕

Svar: Ja det var härligt 😊
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Kommentera här: