1

Han har räddat mig

Ni vet låtar som man har speciella associationer till? Jag har massa sådana med bra associationer, men även vissa med dåliga. En sådan lovsång sjöng vi på Vesper häromkvällen. "Du har räddat mig" av Erik Tilling. Den spelade mamma upp under min senaste depression, jag minns särskilt ett tillfälle. Det var hennes födelsedag och vi satt och åt middag hela familjen (fast då var inte Juni hos oss) och jag tror jag typ fick ett sammanbrott under middagen. Sedan när jag lugnat ner la jag mig på jag mig på sängen i gästrummet och mamma spelade den här på Spotify. Ett och ett halvt år har gått sedan dess och nu mår jag bra, tack Jesus för det. Det är jobbigt att minnas hur sjukt dåligt jag mådde men också häftigt att tänka på hur jag kom ur det och att Gud låtit mig få må så bra sedan dess! Och att Han var med mig genom allt skit trots att jag inte kunde se det. Här kommer texten.
 
Du har räddat mig
Alltid funnits här
Vid min sida var dag
Av Din blick är jag sedd
 
Fastän livet gör ont
Vill jag lita på Dig
Tro att Du hör min bön
Att Din blick är på mig
 
Genom allt är jag Din
Du finns här hos mig
Jag är helt i Din hand
Du som ville mitt liv
Alltid finns Du här
Jag får vila i Dig
 
Lova Herren min själ
Full av ömhet och nåd
Du som gav mig mitt namn
Ja, Din blick rör vid mig
 
Genom allt är jag Din
Du finns här hos mig
Jag är helt i Din hand
Du som ville mitt liv
Alltid finns Du här
Jag får vila i Dig 
 
 
Mer om mina depressioner och hur Gud hjälpt mig igenom dem kan ni läsa i kategorin Tungt. Här skrev jag ett sammanfattande inlägg om min erfarenhet av depression.
Tungt Depression Hopp Jesus Psykisk ohalsa
0

29.07.18

Tillbaka i Karlstad, ännu en gång för att tvätta och packa om, denna gången inför fjällvandring i Jämtland. 
 
Det sista dygnet på Sandviken var bra. På fredagskvällen var vi bara fem kvar, alla andra var lediga och hade lämnat gården. Efter Comp kollade vi på Mamma Mia, mysigt. Eftersom jag jobbat min sista dag sov jag tills jag vaknade för första gången på länge, det var skönt. Under dagen städade jag lite i Pers (alltid välbehövligt...), badade och fick mitt hår klippt med en kökssax av Anny. Frisörer är överskattade!
 
Mitt tåg skulle gå 20:04 men jag fick vänta en timme på stationen eftersom det var försenat. Tur att det inte regnade då åtminstone. Sedan tog jag bussen hem till det tomma huset, resten av familjen kom inte hem från västkusten förrän vid 01. Idag sov jag också länge, drygt 10 timmar! Välbehövligt.
 
Idag är det faktiskt en speciell dag, för bloggen fyller 2 år! Det här är det 288:e inlägget så det finns en hel del i arkivet. I samband med ettårsdagen körde jag en frågestund, alla frågor & svar finns i kategorin med samma namn. Om ni vill ha en till frågestund är det bara att säga till!
 
Sjukt att det snart är augusti, sommaren går alldeles för fort. Men jag kommer gå in i hösten med massor av fina minnen! Och en hel del kul kommer ju hända i höst också, typ NEPAL!!! <3 Något som är nice är också att jag inte har skolan att anpassa mig, bara ett jobb som är väldigt flexibelt. Så om jag vill göra en spontan utflykt till någon annan stad och hälsa på vänner till exempel så kan jag göra det... Vilken frihet!
 
Apropå Nepal, en throwback-bild. Det här var dock i Indien, och här kan vi snacka VÄRME! I Indien upplevde vi över 40 grader, ingenting mot den svenska "värmeböljan" ;)
0

Andra veckan på Sandvikengården

Sedan i måndags är jag tillbaka på gården, älskar att vara här! Idag har jag jobbat sista dagen och imorgon åker jag hem. Tråkigt men jag är tacksam för den tid jag fått. Jag har jobbat jättemycket de senaste dagarna, 08-18 tis-tors så jag har bara haft kvällarna ledigt. Men de har varit bra, i förrgår åkte vi ut till en ö och hade Completorium där, mysigt. De andra kvällarna har vi haft bönerna på kapellets övervåning, det är också riktigt mysigt. Vi är så få i personalen nu, som mest har vi varit 9 på en gång tror jag, när jag åkte för två veckor sedan var vi nästan 20 plus alla konfaledare. Det är mysigt att vara lite färre, man kan umgås med alla.
 
Det som hänt på gården den här veckan är två läger. Först var det Astma- och Allergiföreningen som hade ett barnläger, då var det väldigt noga med maten så de hade med sig egna råvaror. Det innebär att vi inte fick äta av den så vi åt rester, för mig blev det fyra måltider i rad. En kväll åt jag potatisbullar och potatissallad med kokt potatis... Efter det var det riktigt gott att få äta tacos på lägrets avslutningskväll när vi blev bjudna. Nu är det Spa-läger, ca 15 kvinnor som bara är här och njuter. Det är lite skönt att de inte är så många och inte har så mycket specialkost... Ska jag säga...
 
Jag har badat massor, det är runt 26 grader i vattnet och efter man jobbat är det så skönt att hoppa i sjön. Sandvikengården är ett riktigt lyxigt ställe att jobba på alltså, på många sätt.
 
Ute på ön
 
Såhär ser mitt tillfälliga hem ut. Pers ♡ Jag sover i samma säng som jag sov i den första sommaren jag jobbade här, 2015. 
 
 
 
Det är så mycket fina sallader på Spa!
 
 
Nästa vecka blir det nya äventyr, då ska vi ut och vandra i fjällen med "Linköpingsgänget", vänner som vi träffat nästan varje år sedan vi barn föddes. Ska bli spännande!
Sommaren Jobb Sandvikengarden Sommar Vanner