Jesus, Nepal & tankar från min vardag

Till er som inte tror på Jesus
...har jag ett tips på en blogg som kanske är lättare och roligare att läsa än min. Jag har växt upp i en miljö där många runt omkring mig varit kristna, vilket gör att min blogg lätt fylls av mycket ord och uttryck som är svåra att förstå, till exempel. Om du som läser den här bloggen inte tror på Jesus undrar du säkert ibland vad jag pratar om. Jag försöker att inte krångla till saker, men tror inte alltid jag lyckas med det. 
 
En bloggare som själv inte varit kristen så länge (2,5 år), levt i 30 år med de perspektiv jag aldrig har haft, och uttrycker saker på ett sätt som är lätt att förstå är Sonja (hejsonja.se). Hon inte bara slår huvudet på spiken gång efter gång när det gäller till exempel frågor om tron och betraktelser om omvärlden, hon har dessutom en fantastisk förmåga att få mig att skratta rakt ut där jag sitter själv framför datorn, och jag tror inte att jag är den enda... Så om ni vill läsa en blandning av personliga upplevelser av Gud, vardagsbetraktelser och större frågor utifrån ett kristet perspektiv, med en dos humor på köpet så rekommenderar jag er verkligen att läsa Sonjas blogg! Det gäller självklart er som redan har en relation med Jesus också, men jag tänker speciellt att för er som är ovana vid kristen tro är Sonjas blogg rolig och intressant.
 
Jag länkar till några inlägg som jag tycker är extra bra och som ni kan börja med om ni vill:
 
 

För ett år sen levde jag fortfarande i vad jag skulle vilja kalla en värld av aska.
Jag visste inte vad som var upp eller ner och jag kände mig som en levande död i ett evighetslångt fall.

Men inte för länge till...

 
En dag när jag var liten fick jag höra orden som nog krossat mitt hjärta mer än något annat. “Ingenting är evigt” var vad jag fick höra. Jag vet inte hur gammal jag var, minnet är diffust och utdraget, som att det rör sig över många år, men jag minns vad jag kände inombords. Jag minns desperationen, sorgen, men framförallt ilskan. Det fick inte vara sant. Det kunde inte vara sant. Var det verkligen sant?
 
 
 
Jag glömde ju att nämna att Sonja också gör massor med sådana här fina teckningar som man kan skåda på hennes blogg! Nu ska jag inte störa er mer- in och läs ;)
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress