Jesus, Nepal & tankar från min vardag

Mina tankar inför 2018
Tvåtusenarton- ett nytt år!! 
 
Jag är så taggad för det här året och för att få uppleva allt spännande som Gud har planerat för mig! Jag vill göra det bästa av min sista termin i gymnasiet, och jag tror att Gud kommer hjälpa mig igenom allt plugg även om det blir tufft, och också ge mig mycket glädje! Sedan ska det bli spännande att se vad Gud har för mig när jag går in i en ny fas i livet, där skolan inte längre är i centrum. 2018 kommer också bli ett år där jag förhoppningsvis både får uppleva en ny världsdel när vi åker till Tanzania över påsk, och när jag får återse mitt älskade andra hemland Nepal. Allt är nåd...
 
De senaste veckorna har jag haft en period där jag prioriterat att söka Gud och lyssna på Hans röst, något som annars ofta "inte blir av" för att har så mycket annat som känns viktigare. Men jag upplever att ingenting ger mening till mitt liv och stabilitet i min tillvaro som att sätta Jesus först. Spendera tid med att prata med Honom och läsa Hans ord, ta emot Hans kärlek. Jag upplever att Han har påpekat några saker som Han vill att jag ska fokusera på det här året, och jag tänkte dela med mig av några av de sakerna för att inspirera er som tror och ge er andra en inblick i vad min tro innebär för mig rent konkret.
 
Det första och viktigaste som är grunden för allt annat: Satsa på min relation med Jesus. Man säger ofta "kristendomen är inte en religion, det är en relation" och det ligger så otroligt mycket sanning i det! Den senaste tiden har jag engegerat mig i diskussioner om kristen tro både på sociala medier och i verkligheten, ofta på ett ganska teoretiskt plan. Jag är en väldigt analyserande person och tycker det är jätteintressant att diskutera exempelvis församlingens roll, biblisk kvinnosyn, argument för Guds existens och liknande. Jag tror att det är en gåva Gud har gett mig och som jag absolut ska använda, men jag har känt väldigt tydligt att det ofta blir för mycket teologi och analys och för lite relation med Jesus. Jag tror många av er förstår vad jag menar. Speciellt när man växt upp i en kristen miljö och fått så otroligt mycket undervisning från olika håll tror jag det är lätt att glömma bort relationen, det mönstret tycker jag mig se i alla fall. Vi behöver alla fokusera på olika saker i vår tro, och just nu tror jag verkligen att Jesus vill att jag ska öva mig på att bara umgås med Honom, utan att analysera så mycket. Han petar mig på axeln när jag sitter och funderar över olika syn på alla möjliga komplexa teologiska frågor och säger med sin kärleksfulla röst, "Hallåå, Ida! Jag är här vet du, du kan bara prata med mig i stället för att läsa tio olika bloggar och försöka fundera ut vad Min vilja är..." Han vill lära mig att behandla Honom som en mänsklig vän, att bara säga alla mina tankar till Honom utan att tänka så mycket och formulera allt på ett fint sätt. Gud är helig, upphöjd och värd all vår respekt, men samtidigt har Han valt att uppenbara sig som en människa i Jesus och därför får vi nåden att relatera till Honom som en vän, som vet hur det är att vara människa och också känner oss utan och innan. Det tycker jag är det mest unika och fantastiska med kristendomen jämfört med andra religioner.
 
Sedan kommer lite mer specifika punkter:
 
¤ Leva ett liv av lovsång. Utveckla ett "heart of worship". Prioritera att sätta mig vid pianot och spela och sjunga till Guds ära. Det är så otroligt befriande och ger rätt perspektiv på tillvaron. Det är en stor del av att utveckla relationen med Jesus!
 
¤ Dra ner på användningen av sociala medier, framför allt att inte scrolla genom instagramflödet så mycket, det tar så otroligt mycket tid och energi. Lägga ut saker känns inte lika problematiskt, men jag tror att Gud vill hjälpa mig att utveckla ett mer hälsosamt förhållningssätt till sociala medier och min mobil överlag!
 
¤ Som fortsättning på förra punkten: prioritera relationer ansikte mot ansikte i stället för att bara prata genom en skärm. Absolut är sociala medier positiva på många sätt,  vissa vänner bor långt borta och så vidare, men jag vill prioritera att ses i verkliga livet också. Det är så mycket enklare att prata med människor ansikte mot ansikte än att försöka tolka vad de menar utan att se uttryck och höra rösten, och för mig som extrovert får jag mycket mer energi av att umgås med människor än att sitta hemma med mobilen. Jag tror också att Gud gläds när Hans barn prioriterar kvalitetstid med varandra och lär känna varandra bättre. 
 
¤ Spendera mer tid i naturen. Man mår så bra av det!! Jag märker verkligen en skillnad när jag varit ute, jämfört med när jag suttit på mitt rum den största delen av dagen. Speciellt nu på vintern och på hösten förstås!
 
 
Jag väljer medvetet att inte ta med konkreta, specifika mål på den här listan, typ "aldrig använda instagram på söndagar" eller "sätta mig vid pianot minst två gånger i veckan". Det kan vara användbara mål, men för mig vet jag att det inte skulle dröja länge innan jag misslyckas och då blir jag modfälld... För mig tror jag att lite mer allmänna saker att ständigt sträva mot är mer konstruktivt. Sedan har jag upplevt att även om jag skriver listor på allt som bör förändras jobbar ofta inte Gud så, Han tar lite i taget, i min takt, och det är just därför relationen är så viktig! För att lyssna in Honom dag efter dag. 
 
Hoppas att ni också har förväntningar inför 2018! Förra nyår hade jag ångest inför ett nytt år med massa krav och saker som jag omöjligt såg en lösning på. Jag var djupt deprimerad. Men för Gud är inget omöjligt och Han har gjort så mycket i mitt liv under 2017! Han längtar efter att göra det i ditt liv också om du själv vill det!
 
En sammanfattning av det jag velat säga i det här inlägget ;) 
 
Vän

Ja du lyckas verkligen med att inspirera! Och så fantastiskt att du kan jämföra detta årsskifte med förra och se hur otroligt mycket bättre det Är! Det gör mig så glad för din skull!!

Svar: Tack fina!! ☆
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress