0

Vandring i de svenska fjällen

Så är vi tillbaka i Karlstad efter kompisträff med vandring. Jag har ju tidigare vandrat i Nepal men nu har jag även upplevt vandring i Sveriges vackra natur. Det var en tre dagars tur och vi vandrade till Helags Fjällstation. Första och tredje dagen gick vi 12 km, det var nog ganska lagom (jag hade trott vi skulle gå längre). Andra dagen var vi på fjällstationen och en del av gruppen (vi var 21 pers) gick till toppen av Helagsfjället, vissa gick en bit upp (jag, bland andra) och en stannade kvar på stationen. 
 
Annat vi gjorde var att äta halvgod frystorkad mat, utom en kväll när vi åt buffé på vandrarhemmet (eller vad det kallas). Sååå gott! Vi spelade även kort, pratade och badade i en kall fjällbäck med typ en halvmeters högt vatten. Vi sov även i militärtält, det var faktiskt första gången jag gjorde det. Det var även första gången jag delade tält med 8 killar/män (& 4 tjejer) men det var faktiskt inte så farligt som jag trodde! Jag saknade det nattliga tjejsnacket dock.
 
Nu kommer lite bilder!
 
 
 
 
 
 
Det blev inga bilder på själva människorna pga att folk inte vill synas på bild. Men vi var i alla fall 11 stycken under 20 år varav jag umgicks mest med Moa, Hanna, Filippa & Filippa. Gemenskapen var det bästa med vandringen!
 
Nu ska jag faktiskt vara hemma några dagar, jobba två av dem, och på tisdag åker vi och hälsar på faster, hennes sambo och dotter, alltså vår kusin. Ska bli jättekul! Sedan på torsdagen börjar Frizon, wohoooo! Supertaggad verkligen. Ni som ska på Frizon och vill ses får höra av er!
 
 

Kommentera här: