0

Fler dagar på Götabro & församlingshelg

Så har det gått en hel vecka sedan jag sist skrev om Götabrolivet. Jag ska försöka plocka ut de viktigaste händelserna från veckan.
 
 
I onsdags var det undervisning om Jakobsbrevet, det var bra. Ett riktigt bra brev alltså. På kvällen var det möte i kapellet, Mats predikade om att man ska vara en stjärtmes och inte en rödhake... Min före detta biologilärare Magnus hade älskat det. 
 
I torsdags blev vi indelade i bönegrupper. Min består av nio tjejer med olika bakgrunder och livssituationer men med en längtan efter mer av Jesus. Så viktig gemenskap.
 
I fredags var det lite undervisning, reflektionstid och städning. Sedan åkte jag hem till Värmland för församlingshelg. Jättemysigt! Första natten sov jag, Moa, Alice och Rebecka i ett väldigt trångt tält som även blev blött under natten. Andra natten var det så kallt att vi flyttade in grejerna till matsalen och sov där (4,5 timme för min del). Måste bara visa er ett instagraminlägg från den natten som är mig i ett nötskal:
 
Sån är jag. 
 
Det var i alla fall superkul att träffa församlingen för sista gången på tre veckor! Så värdefullt att få känna sig så hemma med dem som jag gör. 
 
Söndag kväll till måndag kväll hade jag mobilfritt tillsammans med min bönegrupp. Alltså helt och hållet, jag hade flygläge på och det enda jag gjorde var att sätta alarm och kolla klockan. Så skönt och välbehövligt alltså. På kvällen sågs vi i gruppen och pratade och lekte lite. Dock fick jag gå tidigt pga illamående och det visade sig att jag fått i mig gluten under middagen. Det typiska var att jag var misstänksam mot de där falaflarna men jag hade frågat om så många måltider så jag bara "nej, nu ska jag inte tjata mer"... Det ångrade jag när jag satt där på golvet med spypåsen. 
 
Och idag är det tisdag och vi har haft undervisning om Gudsbild, planering inför söndagens gudstjänst i en församling i Kumla och så ett träningspass som halva klassen var med på. Situps, burpees, armhävningar, mountain climbing, allt möjligt. Sjukt jobbigt, imorgon kommer man ha träningsvärk alltså. Nu har vi precis sett The Greatest Showman och snart är det kvällsfika.
 
Jag kan ju berätta hur en vanlig dags schema ser ut. Det är frukost 7.15, sedan morgonbön och personlig andakt kl 8-9. Undervisning i en timme, sedan fika, sedan två timmars undervisning och sedan lunch. Två timmar undervisning till, sedan ledigt mellan 15.30 och middag. Efter middagen är det ibland bönegrupper eller möte, annars ledigt. 
 
Yes, det var den senaste veckan i mitt bibelskoleliv!