Jesus, Nepal & tankar från min vardag

Dag 3 av 26
Jag är på Götabro! Som jag tidigare berättat har jag ansökt till en fyra veckors bibelskola och här är jag nu. Kom i söndags kväll efter en helg hos mormor. I lördags var vi på 50-årsfest för mamma & pappas vänner, vi känner barnen från MBT så det var jättekul! Hur som helst. Det känns så bra att vara här, tänkte berätta lite om vad vi gjort hittills.
 
Först av allt fick jag mitt rum som jag delar med en annan tjej. Det ligger på andra våningen och vi har en jättestor balkong här utanför. Dessutom har vi eget badrum vilket är skönt! Det känns jättebra med min rumskompis så det är också kul.
 
Resten av kvällen bestod av tacos, lite namnlekar, infomöte och lovsång. Redan då kände jag Guds närvaro tydligt, i kapellet där människor fått möta Gud många, många år tillbaka i tiden. 
 
På måndagen, alltså igår, var det mer information, fika bara 1,5 timme efter frukost (de här veckorna kommer vara andligt hälsosamma, på den fysiska punkten känns det mer tveksamt...) och sedan började undervisningen- Leila Höglind pratade om livet med Gud. På  eftermiddagen lekte vi massa lekar med ett gäng ungdomar som teamar med Teen Challenge för er som känner till det. Kul! På kvällen var det lovsång med Johan Åsgärde som skrivit lovsånger (och andra sånger), Min Jesus bland andra. Han är otroligt begåvad och det var en jättehärlig kväll!
 
Idag blev det frukost redan 7.15, det känns tidigt men det är ändå en hel timme senare än på mina jobbdagar. Tyvärr sov jag inte så gott på grund av en fruktansvärt irriterande fluga som satte sig på mitt ansikte om och om igen under natten... Nu verkar den ha flugit ut i alla fall. 
 
Efter frukost var det morgonbön och personlig andakt. Jag satte mig i solen ute på gräset och läste Bibeln och bad. Det är en sådan frid här ute på landet, så skönt.
 
Undervisningen idag handlade om lärjungaskap och två teman i Bibeln, det historiska temat och kärlekstemat. Så kul att få lära sig mer om Bibeln! 
 
Annat som kan vara intressant att veta är att vi på 26 dagar har allt gemensamt med Lärjungaskolan som är ett helt läsår, totalt är vi drygt 40 varav de flesta är typ 97-99:or men några är äldre. 
 
Är så tacksam över att få vara här och bara få fokusera på Gud i flera veckor. Tror det kommer bli en väldigt värdefull tid!
 
Till vänster kapellet, till höger huset jag bor i.

Just det, om ni har Instagram kan ni följa @gotabrobibelskolor om ni vill se mer av livet här!
Anonym

Hej! Vad roligt att du är på Götabro. Jag var där på sommarbibelskola på 70-talet. Jag bodde med en kompis på andra våningen, men minns inte vilket hus. Ett par år efteråt var jag med när Teen Challenge startade i Sverige och i Sandviken. Jag jobbade i kaffehuset Arken.
Ha det bäst! Kram!
Anna

Svar: Nämen wow vad roligt!! Tack så mycket!!
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress