Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Mål för september
Då har min enda lediga dag gått till ända, nästan i alla fall. I dag har jag och familjen varit i kyrkan och firat Moa på café och hemma. På hennes födelsedag förra året gjorde jag ett inlägg med lite bilder som ni kan läsa här. Nu är hon 16!
 
På ett helt annat tema så tänkte jag berätta för er om målet jag har för den här månaden. Jag ska ha inköpsstopp. Jag får alltså inte köpa något för mina pengar förutom "nödvändigheter" som t ex mellanmål eller skolmaterial. Presenter får jag också köpa men helst så lite som möjligt. Godis och sånt ska jag försöka att inte köpa, inte heller kläder, smycken, prylar... ni fattar. Jag köper mer än jag behöver (som de allra flesta i detta land) och det skadar både miljö och människor. Sedan är det ju alltid bra att spara pengar, speciellt när studenten närmar sig och man sparar till en utlandsresa nästa år! Vi får se hur bra jag lyckas med detta men jag ska göra mitt bästa...
 
En annan tanke jag haft angående konsumtion är om jag skulle sluta köpa jeans och satsa mer på andra sorters byxor. Till exempel på grund av att jeans har stor negativ miljöpåverkan (odling av bomull, mycket vatten, mycket kemikalier mm), arbetare utsätts för hälsorisker (här kan ni läsa om processen sandblästring) och att de är dyra men det betyder inte alltid att de är bra kvalité. Sen tycker inte jag heller att de är så sköna och tycker att de behövs tvättas oftare än andra byxor. Så jag tänker nog försöka hitta snygga, bekväma, miljövänliga byxor i framtiden. Men inte förrän jag behöver det och inte i september ;)
 
Imorgon börjar en ny och ganska intensiv vecka, jag hoppas den blir bra! 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress