1

Fler än två kön?

Anser du att det finns fler en två kön? Alltså typ hen?
 
Okej, ännu en fråga där många blir upprörda om ens åsikter inte är politiskt korrekta! Och det kan jag verkligen förstå, även om man måste acceptera att folk tycker och tänker olika.
 
Ni som läst det jag skrivit om homosexualitet och abort kan nog gissa att jag har kontroversiella åsikter även på detta område. Jag tror på Bibeln och vill inte anpassa mig efter samhället vi lever i, även om till och med kyrkan i Sverige gör det. Så nu är ni varnade och snälla läs inte om ni bara blir provocerade och arga
 
Vi lever i en förvirrad tid. Vi är individualistiska och allt ska vi få bestämma själva. Det är så mycket prat om sexualitet och könsidentitet och i vilket fack man ska sätta sig själv måste man lista ut på något sätt. Inget är självklart. Jag tror inte det leder till trygghet, jag tror det skapar osäkerhet och förvirring. Är jag egentligen inte tjej, är jag kanske kille, eller icke-binär? Är jag heterosexuell eller homosexuell eller bisexuell eller pansexuell eller något annat? Barn och ungdomar idag måste avgöra själva vad deras identitet är. Jag tror inte att det är hälsosamt!
 
I tidningen Världen Idag publicerades nyligen en artikel som jag tycker är väldigt bra, här kan ni läsa den. Ja, det är en kristen tidning! Jag tycker faktiskt det känns som det nästan bara är kristna som vågar stå för sina icke-PK-åsikter och inte bara följa med strömmen. 
 
Bibeln är tydlig med att Gud skapade människan som man och kvinna. Jag tror att Gud hade en tanke med att skapa de två könen. Jag tror att det generellt finns vissa karaktärsdrag som är vanligare hos kvinnor och andra som är vanligare hos män. Jag tror att vi behöver varandra och kompletterar varandra. Jag tror inte att alla skillnader beror på uppfostran och påverkan utifrån. Jag tror vi är skapade olika. Det finns det dock många som inte håller med om, folk som tror att kön bara är socialt konstruerat. Att det inte betyder något vilket biologiskt kön man föds med. Då kan man undra: varför är det så viktigt att man ska få byta kön om man känner sig som något annat än man föddes till? Om det ändå inte finns några skillnader mellan män och kvinnor? Hur kan man "känna sig" som ett visst kön om det inte ens finns några kön? Jag tycker att det är väldigt motsägelsefullt.
 
Jag förstår att det finns människor som verkligen inte känner sig bekväma som det kön de föddes till. Jag menar inte att de här personerna bara inbillar sig, och jag lider med de som lider. Jag har svårt att förstå hur man kan födas som "fel" kön men jag är inte insatt i det ämnet. Det är alltså inte så att jag är emot könskorrigeringar och liknande MEN jag tror att speciellt ungdomar blir väldigt påverkade av vår kultur. Där det nästan är "inne" att ha en avvikande sexualitet eller könsidentitet. Man uppmanas att ifrågasätta det man trott i hela sitt liv. Det tycker jag är fel! Alla människor ska respekteras men det betyder inte att man måste uppmuntra till könsbyten och att testa vilken sexualitet man har.
 
 
Jag är emot att dela in sig i fack, vi människor är allt för komplicerade för det. Speciellt när det gäller sexuella preferenser. Det finns många som ändrat sig efter de bestämt vilken sexualitet de har. Periodvis under mina depressioner har jag varit övertygad om att jag är åtminstone bisexuell. Och om jag uppfostrats med att det var helt okej (nästan bra) så tror jag helt ärligt att jag hade kunnat vara tillsammans med en tjej nu. Jag tror faktiskt inte att det är medfött. Men, nu handlade detta om könsidentitet och jag tror att det finns likheter med sexualitet. Kan vi inte bara låta olikheter finnas inom könen utan att uppmuntra till att byta kön? 
 
Detta var mina åsikter. Jag respekterar era och jag hoppas att ni respekterar mina!
 
 
Edit, april 2018: I frågor där jag inte har så mycket erfarenhet är det alltid en tillgång att få höra andra människors berättelser. På bloggen Hej Sonja publicerades nyligen ett inlägg där Sonja beskriver sina erfarenheter av könsförvirring och hur saker förändrades när hon mötte Jesus. Jag är glad att få mina perspektiv vidgade av det hon beskriver. Läs gärna hennes inlägg: Könsförvirring, uppfostran och hur jag hittade hem i min egna kropp.
 
 
 

Kommentarer:

1 Idab:

skriven

Gud vad bra skrivet ida, måste lägga till att jag läste statistik om antalet transgender (vad det nu kallas på svenska) som begår självmord i USA, ja den statistiken finns. 52% av transgender 25-40 åringar i USA har försökt ta sitt liv. (attempt to suicide). Alltså varannan transgender har försökt sig på självmord, och det är endast räknat inom den målgruppen. Jag tycker att det säger en hel del om hur dessa människor mår, även efter att de fått hormoner och operationer.

Svar: Tack Ida! <3 Ja jag vet att självmordsstatisken bland transpersoner är hög. Många hävdar förstås att det beror på att de blir dåligt behandlade i samhället men jag tror det delvis beror på att många som vill byta kön mår dåligt från början och att operationer mm inte förändrar det. Men det är komplicerat...
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Kommentera här: