1

Anledningen till att man tränar?

Hört på stan. Två tjejer i min egen ålder som går framför mig och pratar.
 
"Alltså hon säger typ att hon ska fokusera på annat nu... och sen när hon har lärt sig att vara nöjd med sin kropp ska hon börja träna! What!? Då kommer hon ju inte vara motiverad till att träna sen!!"
 
"Seriöst..."
 
"Ja, alltså hon ska lära sig att älska sin tjockis-kropp och SEN ska hon börja träna?! LOGIK!?"
 
Det var inte så de sa ord för ord men ni förstår poängen i deras samtal. Med hjälp från dessa tonårstjejer kan vi alltså dra följande slutsatser:
 
¤ Man tränar för att få en snyggare kropp. Det är det som motiverar en. Hälsoaspekten, njutningen eller den positiva inverkan på ens psykiska hälsa är inte det viktigaste, det är utseendet.
 
¤ Det är ingen idé att försöka älska sin kropp om man är långt bort från samhällets ideal. Först måste man bli smal och vältränad, sen kan man vara nöjd.
 
¤ Det finns något som kallas "tjockis-kropp". Behöver jag säga mer?
 
 
Ni förstår nog att jag blev ganska upprörd när jag hörde det här samtalet. Jag var väldigt sugen att lägga mig i och ge dem en (relativt) mild utskällning, men jag är väl för svensk för det. Frustrerande var det i alla fall och jag blir så ledsen av att det är sådana här tankar som får utrymme hos unga tjejer idag. Vi borde peppa varandra i stället för att snacka skit om andras utseende och träningsvanor! 

Kommentarer:

1 Josefin:

skriven

Så tråkigt (och ändå svårt) ämne. Ska skriva ett inlägg om hur jag ser på hälsa snart(:

Svar: Ja, visst är det. Kul, det ska bli intressant att läsa!! 😊
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Kommentera här: