Jesus, Nepal & tankar från min vardag

This / that

Det känns som att jag inte publicerat så många "roliga" inlägg på senaste, så idag blir det en lättsamt inlägg där ni får lära känna mig lite bättre :)

This / that

lakrits - choklad   Svårt, jag älskar saltlakrits också! Min nya favoritchoklad är dock saltlakrits, hallon och choklad i ett och dessutom Fairtrade (!!): Bubs Chokskalle.

 

pizza - hamburgare

kaffe - te   Jag är faktiskt lite av en kaffe-motståndare. Många tvingar sig själva att börja dricka det bara för att det är "coolt" eller "vuxet" och sen blir de beroende... Jag gillar te men dricker det inte så ofta, mest är det varmt vatten med mjölk som gäller (don't judge...).

mjölk - vatten   Jag brukade dricka mjölk mer än vad jag gör nu, men sedan hände nåt... Ärligt talat så har jag liiiite tankar åt det veganska hållet, det känns inte så mysigt att dricka kors mjölk. Men jag skulle inte klara mig utan mjölkchoklad och mjölk + ägg i mat...

McDonalds - Max   Alla dagar i veckan! McDonalds har inte ens något som jag kan äta utom typ pommes och morötter... (Deras vego-alternativ innehåller gluten.) Max däremot har jättegoda glutenfria halloumiburgare, deras kött är svenskt och de klimatkompenserar för sina transporter. 

mat - godis   Godis är gott, men om jag får välja är det absolut mat som gäller. Det finns så mycket god mat i världen! Indiskt, sushi, lax, vegetariska soppor...

sommar - vinter   Ett väldigt enkelt val. Vinter associerar jag med depression, mörker och kyla. 

guld - silver  

morgon - kväll   När jag var yngre och bodde i Nepal brukade jag gå upp vid 6 nästan varje morgon- det var tider det. I Nepal går de allra flesta upp vid den tiden (eller ännu tidigare) + jag gick och la mig jättetidigt, så det var inte så svårt. Nu är det inte riktigt samma sak, men jag gillar fortfarande morgnar.

julafton – födelsedag   Släkten är samlad och Jesus är i centrum i stället för en själv. 

nyår - midsommar   Båda är kul men på midsommar brukar jag antingen vara på Torp eller Sandviken med en massa vänner runt mig och, återigen, Jesus i centrum.

mobil - dator

stad - landet   Jag får smått panik av att vara i Stockholm... Hos mormor utanför Nora däremot, åh vad härligt det är <3

lägenhet - hus

bada - duscha   De senaste 5 åren tror jag inte jag badat mer än tre gånger. Jag tycker det är lite slöseri på tid och jag gillar inte att ligga ner vågrätt som en sardin i sin burk...

sola - bada   Kan faktiskt inte välja!

fota - bli fotad

skräckfilm - romantisk komedi   Jag har inte sett en hel skräckfilm i mitt liv och det är jag glad för.

fester - hemmakvällar   Om vi pratar om alkoholfria fester t ex i kyrkan eller med kompisar med god mat, lekar och gemenskap!

 

 
Idab

Sverige/nepal?

Svar: Neej det kan jag inte svara på! Båda har sina för- och nackdelar.
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress