3

Mina tankar om Halloween

Halloween 2017 närmar sig. Det har blivit en så enorm grej och som så mycket annat är det något jag har ganska starka åsikter om. Idag tänkte jag dela lite av mina tankar angående Halloween, utifrån min personlighet men framför allt utifrån min kristna tro.
 
 
Att Halloween har blivit en så pass stor högtid både i USA och Sverige, som båda är länder som från början byggts upp av kristna värderingar, tycker jag är ganska intressant. För sättet det firas nu är verkligen långt från allt som Gud står för! Vad handlar det egentligen om? Från det utifrån-perspektiv som jag har tycker jag det är mycket fokus på ondskan och det som skrämmer oss. Jag har själv aldrig ens sett en skräckfilm, men jag förstår att många får en kick av att bli skrämda. Ändå har jag svårt att förstå hur en hel högtid kan kretsa kring det. Visst kan man fira Halloween på "oskyldiga" sätt, som missionärerna i Nepal som klädde ut barnen till Disney-karaktärer och åt pumpakakor, men det är inte direkt det jag ser runt mig idag. Även för barn ska det vara läskiga kostymer, och alla affärer ska ha produkter med spöken, skelett och blodiga lik. Det känns lite motsägelsefullt att vi svenskar som i vanliga fall är så bra på att hålla döden på avstånd, plötsligt firar och upphöjer just döden och till och med helvetet. 
 
 
 
Att se människor utklädda till djävulen är för mig väldigt konstigt eftersom jag tror att han existerar och är den som orsakat all ondska som finns i den värld vi lever i. Krig, cancer, svält, depression, allt tror jag började när vi valde att lyssna på djävulens röst i stället för Guds. Under Halloween ger man honom utrymme och från ett kristet perspektiv är det helt galet. Det är Gud och Hans kärlek vi vill ge utrymme (som vi till exempel försöker göra under julen), inte djävulen och hans ondska. 
 
Jag förstår om ni tycker att jag tar det här för långt, att jag får det att verka värre än det är. Eftersom jag inte vill ta del av alla Halloween-aktiviteter och traditioner har jag säkert mindre erfarenheter än vad ni har. Ni får gärna komma med era tankar och åsikter!
 
Jag vill avsluta med att även om jag som kristen inte tycker att vi ska upphöja djävulen så är jag inte rädd för honom. Ondskan finns överallt och vi kommer att påverkas av den så länge vi lever på den här jorden, men Jesus är så mycket starkare och när vi har Honom i fokus kan vi känna oss trygga. Han är Ljuset och Kärleken och en dag kommer Han att besegra all ondska!
 
 

Kommentarer:

1 Lillemmish- mode - inspo :

skriven

ha en underbar lördag

tävling i min blogg

2 Annika:

skriven

Tack för ett fantastiskt inlägg och slutet får mig att bara rysa av välbehag. Amen!

Svar: Tack för att du läser och tack för uppmuntran! Gud välsigne dig!
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

3 Tony Malmqvist:

skriven

Mycket bra skrivet.

Svar: Tack så mycket!
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Kommentera här: