0

En helg med familjen

"Du får lära dig att inte bränna så mycket!" Ett citat från en familjemedlem till en annan (vill inte lämna ut någon...). På lite drygt ett dygn har jag fått höra ett brandlarm två gånger. Precis nyss här hemma (det är inte direkt första gången) och igår kväll i kyrkan. Vi var ett gäng tonåringar som fixade mysig trerättersmiddag för de som ville komma, för att samla pengar till våran Asien-resa som vi hoppas få göra nästa år. Det blev för osigt och någon glömde att sätta på fläkten... Nej, det var faktiskt inte jag, jag agerade servitris och lagade inte maten, som tur var för gästerna. Annars hade det varit typiskt mig. Det var tre barn i kyrkan också som vi passade, det komiska/sorgliga är att vi passat just dem en annan gång och då gick brandlarmet också... Stackars barn! I övrigt var det en bra middag och vi tjänade ett par tusen till resan vilket var jättekul!
 
Det har varit en intensiv men härlig gemenskaps-helg. I fredags var det ungdomssamling hemma hos oss, vi åt tacos, lekte "Psykologen" och hade mysigt. När de gick var klockan nästan 01 och nästa morgon åkte fyra av oss till kyrkan och städade- det var städdag med "team service" som vi är med i. Vi torkade av stolar och skrubbade väggar, jag tycker verkligen om att städa! När jag flyttar hemifrån i framtiden kan jag sköta all städning och slippa laga mat, haha... Ja, jag tar för givet att jag inte kommer bo själv. Tror jag är för social för det...
 
Vi stannade i kyrkan efter städningen, åt lunch och godis, spelade musik och pratade. Runt kl 16 började vi förbereda för middagen och sen hade vi fullt upp tills kvällen. Vi kom hem vid 22, så det blev tolv timmar hemifrån. Idag blev det ytterligare några timmar i kyrkan, innan vi drog hem till oss och umgicks till kvällen igen. Men kyrkan är mitt andra hem, och mina vänner från Korskyrkan känns verkligen som familj. Vi är syskon i Jesus och beter oss ganska mycket som syskon också. Det blir lätt så när vi är olika åldrar och ses flera gånger i veckan de flesta veckor under året. Vi bråkar som syskon men har också väldigt kul tillsammans och pratar om djupa och personliga saker. När man tar emot Jesus och lever i en kristen gemenskap får man automatiskt en stor familj och det är så fantastiskt!
 
Veckan som ligger framför tror jag också blir riktigt bra! Mitt Extended essay (IBs gymnasiearbete) ska lämnas in vilket är lite stressigt, men det är också väldigt skönt att ha det ur vägen. På torsdag fyller Johan 18 och det ska vi fira! Sen är det helg och då ska passa träffa småkusinerna <3 Hoppas att ni har haft en härlig helg!
 
 
Den här bilden är tagen i oktober 2015, nästan på dagen två år sen. Vi är oss lika förutom att Jonathan har glasögon och Moa och Chris har kortare hår ;) Kul att tänka på hur mycket tajtare vi blivit på två år ☆
Vardag Familj Kristen gemenskap Vänner

Kommentera här: