Jesus, Nepal & tankar från min vardag

En helg i Oslo
Helgen var så mysig! Jag, Moa, Christoffer, Johan och Jonathan började vår resa 03.30 natten till lördag när vi satte oss på dubbelbussen mot Norges huvudstad. Vi sov alla rätt bra tror jag, för mig blev det nog 2,5 timme. Bra att veta om man ska till Norge är att man kan tas in för passkontroll! Norge är ju inte med i EU. 
 
Vi kom fram till stationen i Oslo vid 07 på lördagen och möttes av en pyjamasklädd Alice ;) Vi promenerade ett par kilometer hem till lägenheten Alice delar med två kompisar. Utifrån såg det ganska skruttigt ut men det var rymligt i lägenheten och inredningen var så mysig! Vi gick och la oss direkt vi kom fram och sov några timmar, sedan blev det frukost vid 12.30 ungefär. Resten av dagen tillbringades ute på stan, vi gick på julmarknader och jag köpte lite presenter på Black Friday-rea. Nej, jag gillar i grund och botten INTE dagar/veckor (!) som Black Friday men så här innan jul är det ändå ganska nice att kunna köpa presenter till billigare pris. Jag shoppade inte en massa onödigt skräp, oroa er inte. Ett par byxor och örhängen var det ända jag kom hem med till mig själv. 
 
På kvällen åt vi risgrynsgröt, pratade, kollade på gamla bilder (från Frankrike och Nepal bland annat) och hade allmänt mysigt. Vi la oss runt 01.30 och nästa morgon fick vi stressa från frukosten för att inte bli allt för sena till gudstjänsten vi skulle på. Kyrkan hette JesusChurch och var en pingstförsamling, en väldigt karismatisk gudstjänst med tungotal, mycket "Amen Hallelujah" och passionerade ledare. Vissa av oss uppskattade gudstjänsten mer och andra mindre, men vi var nog alla överens om att vi trivs bättre hemma i Korskyrkan. Personligen har jag inget emot predikningar där man får vara en aktiv lyssnare och kan säga ett "Amen!" utan konstiga blickar, men gudstjänsten som helhet var inte en av de jag uppskattat mest i mitt liv. Jag funderade på hur jag hade känt för att gå till den kyrkan en söndagsmorgon om jag inte mådde så bra. Hade jag orkat med den eldiga lovsången där alla stod upp, pastorn som hela tiden ville ha respons från församlingen och utropen om hur fantastiskt livet är? Jag vet inte. I vilket fall som helst är det alltid spännande att besöka nya kyrkor och att få prisa Jesus och få höra Guds ord är jättehärligt!
 
Eftermiddagen tillbringades i lugn i lägenheten, fram tills vi gick till bussen vid 17-tiden. Vi var nästan helt själva i bussen, (som var superfräsch!), vi hade livliga diskussioner om allt mellan himmel och jord så att chaufförren fick be oss att prata tystare. Att få komma hem till sin säng sedan och få lite egentid efter 50 timmar av non-stop gemenskap var ganska skönt, det tyckte till och med jag. 
 
Här kommer några fler bilder, all cred går till the amazing Jonathan Skaghammar ;)
 
brunost! <33
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Alice för en fantastisk helg!! ♡
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress