Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Vad händer efter döden?
Detta blir det sista inlägget där jag svarar på frågorna jag fått. Tack alla ni som ställt dem, det har varit jättekul att svara! Om ni vill ha en ny frågestund nån gång är det bara att säga till :)
 
I det förra svar-inlägget kom jag in på att Gud kommer ställa allt till rätta en dag och besegra ondskan en gång för alla. Då kommer vi som älskar Honom få leva med Honom för evigt. Nu tänkte jag fortsätta på det spåret. Jag har nämligen fått en fråga om döden (utifrån ett kristet perspektiv)- kommer man verkligen till himlen eller försvinner man i tomma intet? Eller återföds man rent av?

Bibeln är tydlig med att det finns ett liv efter döden, och det är inte den sortens liv som vi lever nu. Bibeln talar om himlen, ett begrepp som vi inte kan förstå här på jorden men detaljerna (som vart det ligger) är inte det viktigaste. Jag tänkte ge er några bibelord om himlen.

Bröder, vi vill att ni ska veta hur det blir med dem som har insomnat, så att ni inte sörjer som de andra, de som inte har något hopp. Eftersom vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska Gud på samma sätt genom Jesus föra fram de insomnade tillsammans med honom. Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst ska alls inte komma före de insomnade. När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.
-- 1 Thessalonikerbrevet 4:13-18
 
Inte helt lätt att förstå, men huvudpoängen är att Jesus kommer komma tillbaka till jorden och alla som tror på Honom och har följt Honom kommer att vara med Honom i all evighet.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud som är smyckad för sin man. Och jag hörde en stark röst från tronen: "Se! Nu står Guds boning bland människorna. Han ska bo hos dem, och de ska vara hans folk , och Gud själv ska vara hos dem. Och han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga, för det som förr var är borta." Och han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt." Och han sade: "Skriv, för dessa ord är trovärdiga och sanna." Sedan sade han till mig: "Det har skett. Jag är A och O, begynnelsen och änden. Åt den som törstar ska jag fritt ge ur källan med livets vatten. Den som segrar ska få detta i arv, och jag ska vara hans Gud, och han ska vara min son. Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna och de sexuellt omoraliska, ockultisterna, avgudadyrkarna och alla lögnare, de ska få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden."
-- Uppenbarelseboken 21:1-8
 
Redo som en brud som är smyckad för sin man. Så vackert! Vi ska få vara nära Gud och slippa all ondska och smärta. De sista två meningarna känns obehagliga att läsa, men jag tog med dem ändå. För alla kommer inte att komma till Gud efter döden. Vi har ett val, och vill vi inte leva med Gud så behöver vi inte det. 
 
Och han visade mig en flod med livets vatten, klar som kristall, som går ut från Guds och Lammets tron. Mitt på stadens gata, på båda sidor om floden, står livets träd. Det bär frukt tolv gånger, varje månad ger det sin frukt, och trädets löv ger läkedom åt folken. Och ingen förbannelse ska finnas mer. Guds och Lammets tron ska stå i staden, och hans tjänare ska tjäna honom. De ska se hans ansikte och bära hans namn på sina pannor. Ingen natt ska finnas mer, och de behöver inte lampors sken eller solens ljus, för Herren Gud ska lysa över dem. Och de ska regera som kungar i evigheters evighet.
-- Uppenbarelseboken 22:1-5
 
Wow. Vad mer kan man säga?
 
Detta är vad Guds ord säger om döden och jag tror på det. Gud längtar att få vara nära oss, att vi ska få se Honom som den Han är, och Han skulle aldrig låta oss bara försvinna när vi dör eller återfödas och leva ytterligare ett jordeliv. Vi som längtar efter Honom får möta Honom när vi dör. Det finns människor som dött och sedan kommit tillbaka till livet med berättelser om himlen. Jag är medveten om att vissa har ljugit men jag tror verkligen att det finns sanna berättelser också! Framför allt tror jag att det Gud säger är sant.
 
Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Fars hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats för er? Och om jag nu går bort och bereder plats för er, så ska jag komma tillbaka och hämta er till mig, för att ni ska vara där jag är.
-- Johannesevangeliet 14:1-3
 
Detta sa Jesus till sina lärjungar och Han säger till också till oss idag. Han vet att vi kan oroa oss för döden och Han förstår oss, men Han vill också lugna oss och påminna oss om att Han har koll. Vi behöver inte oroa oss för Gud kommer ta hand om oss!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress