Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Om oro
Ändrade planer! Jag lägger upp första svaret till frågestunden idag, sen kanske det tar ett tag mellan inläggen. Jag svarar på den första frågan först...
 
Har du något du är riktigt orolig för? Isåfall hur hanterar du det?
När jag var i 9-årsåldern upplevde jag väldigt mycket oro och hade även tvångstankar som kontrollerade mitt liv. Om vi ska fokusera på oron så kunde de handla om t ex att min familj skulle dö i en flygkrasch eller att jag skulle få blindtarmsinflammation. Det låter fånigt men just det var min största rädsla i kanske ett halvår. Jag läste en bok om en tjej som fick det och sen var jag livrädd. Det hör ihop med tvångstankarna för jag tänkte att jag inte ens fick vara i samma rum som den boken. Ganska jobbigt... så jag var tyvärr inte så bra på att hantera min rädsla. Nu är det inte så mycket jag är orolig för på det sättet att jag går runt och tänker på det eller inte kan somna. Men visst finns det vissa saker, som att mitt förhållande med Johan skulle krossas, att jag kommer förlora vänner igen eller hamna i en ny depression och inte orka tro längre. Men det är inte mer än tankar som kan dyka upp någon gång ibland, tack och lov. Jag vet dock hur det känns att vara orolig för en massa saker och det är riktigt tungt. Mitt bästa tips är att lämna allt till Gud om och om igen. Tänk dig att du har en stor säck med oro och rädsla som du bara kastar till Honom så tar Han hand om det. Det lovar Han att göra, även om det kan vara svårt att släppa taget.

Det står väldigt mycket om oro i Bibeln, så det är mitt andra tips. Sug i dig de tröstande och uppmuntrande orden, memorera dem, sätt upp dem i ditt rum och ha dem som bakgrundsbild på mobilen.
 

Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.
-- Johannesevangeliet 14:27

Böj er alltså ödmjukt under Guds starka hand, så att han upphöjer er när tiden är inne, och kasta alla era bekymmer på honom, ty han sörjer för er.
-- 1 Petrusbrevet 5:6-7

Varför är du tyngd av sorg, min själ, och full av oro? Sätt ditt hopp till Gud! Jag skall åter få tacka Honom, min räddare och min Gud.
-- Psaltaren 42:6
 
Psalm 91 (ganska lång så jag skriver inte ut den)

Matteusevangeliet 6:35-34


Man kanske kan tycka att jag borde skriva lite "neutrala" tips också, som inte handlar om Gud. Men helt ärligt tror jag inte det finns något som kan stilla oro som Han. Försök att hitta trygghet och frid på andra ställen misslyckas alltid i slutändan. Men hos Gud hittar vi allt vi behöver och längtar efter. Det är min tro!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress