Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Hur kan jag vara så säker på min tro?
Hemma igen! Johan var här när vi kom, Juni blev överlycklig och ropade "Johaaa!" Det är inte bara jag som tycker om honom <3
 
Jag tänkte fortsätta att svara på frågorna från frågestunden som man fortfarande kan kommentera . Här kommer svaret på fråga nummer 4: Vad får dig att vara så säker på din tro?
Jag skrev ett inlägg specifikt om min tro för ett tag sedan, har ni inte läst det så finns det här. Där skriver jag några anledningar till att jag tror på Gud, till exempel att jag omöjligt kan tänka mig att den här världen existerar av en slump, utan att någon designade den och hade en tanke med den. Det finns fler sådana "logiska" argument, men jag har också många upplevelser som stärker min tro väldigt mycket. Veckan på MBT upplevde jag flera gånger att Gud talade till mig. Till exempel tankar i en viss ordning som jag hade under mötet första kvällen, återkom under nästa morgons undervisning i precis samma ordning. Det handlade om att vara arg på Gud men att sedan vila i Hans famn och låta Honom trösta en. Det var som att Gud bekräftade tankarna från kvällen innan. 
 
Jag var inte den enda som fick uppleva Gud under lägret. En tjej fick sin axel helad, hon hade haft problem med den i flera år. En annan nära vän till mig har haft ett tufft år och gav Gud en sista chans att visa henne sin kärlek. Gud tog hennes bön på allvar och den kvällen fick hon ett starkt möte med Honom. Jag var med när en annan vän talade rakt in i hennes situation med ord direkt från Herren. Sådana här saker måste man uppleva för att förstå dem, men det är så tydligt att Gud är verklig och att rummet inte är fullt av hundra personer som lever i någon slags illusion. Guds närvaro har verkligen varit tydlig på MBT och det är inte det enda sammanhanget där den är det. Jag har berättat om andra tillfällen där jag upplevde Gud i inlägget om min personliga tro som jag nämnde tidigare. Jag har också hört mycket vittnesbörd från folk som upplevt häftiga saker med Herren.
 
För att sammanfatta: jag är så säker och trygg i min tro för att jag har läst och hört om Gud och jag har testat livet med Honom och erfarit att det som står om Honom i Bibeln och det som många säger om Honom är sant. Jag uppmuntrar dig starkt att göra samma sak! Be till Gud, gå på kristna möten, testa om Han faktiskt existerar och älskar dig. Du kommer inte bli besviken!
 
 
anonym

Detta är väldigt stärkande för tron och någon som många kristna som okristna inte vet om:
https://youtu.be/rha3eECLEHo?t=40m20s
Bra skrivet.

Svar: Jättebra!! Tack!
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

anonym

något*

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress