Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Vilka språk?
Hallå alla fina läsare! Fick en fråga som lyder: Vilka språk kan du?
 
Jag är en riktig språkmänniska! Ord och dess betydelser är intressant och stavning och grammatik är viktigt! Stavfel och särskrivningar är jobbigt, men sånt man får lära sig att hantera ;) Men nu till svaret på frågan.
 
Svenska och engelska kan jag flytande, nästan lika bra men jag är såklart bäst på mitt modersmål- svenska. Sen är det nepali och spanska som jag kan ungefär lika bra. Nepali har jag hört pratas omkring mig i fem år och lärt mig förstå vanliga konversationer och även t ex predikningar. Däremot är jag inte så värst bra på grammatik även om jag försöker lära mig. Det finns så många olika former av verb till exempel, för jag och vi och du och artigt du... Men som sagt, jag förstår det mesta. Spanska har jag pluggat i fem år och mitt ordförråd är mindre än det nepalesiska, men jag är bättre på grammatik och att strukturera meningar korrekt. Jag skulle nog ta mig fram rätt bra i ett spansktalande land, men det skulle ändå vara mycket jag inte förstod. Så egentligen är jag kanske bättre på nepali.
 
Sen har jag också försökt lära mig mandarin och tyska lite smått ;) Mandarinen är ju helt klart mest intressant eftersom Juni har pratat det och det är ett så stort, och dessutom asiatiskt, språk. Det vore verkligen kul att lära sig det bättre! Hade jag fått välja tre språk till som jag skulle kunna flytande tror jag det skulle det vara mandarin, arabiska och rumänska!
 
Sammanfattningsvis kan jag alltså två språk flytande och ytterligare två hyfsat bra!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress