Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Spontanitet, bra samtal & jobbig reklam
Onsdag och en chill dag i skolan. 9.30-14.00. Bara psykologi och engelska, lyx. På engelskan blev det inte så mycket gjort, jag hade en lång diskussion med min muslimske klasskompis om våra religioner. Alltså en fredlig diskussion, inte en aggressiv. Det var väldigt intressant!
 
Efter skolan åkte jag till stan. Bestämde mig för att gå av bussen vid en frisörsalong och kolla vad ett hål i örat kostade. Svaret var bara 170:- och hon sa att hon kunde göra det direkt. Jag bara "okej..." och fem minuter senare hade jag två hål i vänstra örat. Jag orkar inte ta kort nu så ni får se senare. Tror det blev lite för högt upp egentligen, men jag var rädd att ett större örhänge inte skulle få plats i det andra hålet. Det är ju inte katastrof direkt så jag tänker låta det vara. (Skrev på Snap att det var spontant och att det blev idag var ju spontant, men jag har velat ha två hål  i ena örat sen jag var typ 13...)
 
Strax efter håltagningen kom Johan till stan och vi åt lite och hade mysigt. Sen var det träff med hemgruppen i kyrkan, vi planerade lite vad vi ska göra den här terminen och så. Våra ledare har blivit missionärer, så nu får vi ta hand om oss själva ;) 
 
Kollade nyss på Unga mammor och fick se en reklamsnutt för Venus rakhyvlar. Jag blev så frustrerad... De sa typ att om man har len, hårfri hy känner man sig som mest bekväm och då är man lycklig. Typ så. Jag blir så tröööött på vår kultur där mycket handlar om utseende. Jag började raka benen i början av 8:an när jag fattade att "alla" gjorde det, men idag önskar jag att jag inte hade börjat, åtmistone inte gjort det så ofta. Det är ju så onödigt egentligen, speciellt om man bara gör det på grund av grupptryck och samhällets förväntningar. Jag önskar verkligen att utseendefixeringen skulle tonas ner, speciellt bland tjejer i tidiga tonåren (och yngre också för den delen!).
 
Vad tycker ni om att raka benen?
Anonym

Jag rakade inte benen förrän gymnasiet. Men kompisar påpekar att de inte är rakade när jag låter det vara

Svar: Men åh, så onödigt att kommentera det... "Jaha, det visste jag inte!" liksom?! Det är svårt att gå emot strömmen men jag tror det är bra att göra det ändå. Åtminstone när det gäller vissa saker!
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Josephine

Härlig blogg !:)

Svar: Tack så mycket! <3
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress