Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Min syn på abort
Varning för ett kontroversiellt inlägg! Jag fick en fråga som jag gärna vill svara på, men jag vet att många blir provocerade av mina åsikter. Då vet ni det och får välja om ni vill läsa vidare!

Jag är emot abort. Jag tycker att abort är fel. Jag är medveten om att det finns väldigt tragiska och hemska situationer, som att den gravida kvinnan blivit våldtagen eller är väldigt ung. Men. Det utförs upp emot 40 000 aborter per år i Sverige (fyrtio tusen!!). Antalet tonårsaborter har minskat de senaste åren medan antalet aborter för 25-29-åringar ökar. (källa: Socialstyrelsen.) När det gäller våldtäkter kan jag ganska säkert påstå att en väldigt liten andel av antalet aborter är en konsekvens av en våldtäkt. De flesta som går igenom en abort är helt enkelt inte i en extremt svår situation. Jag tror att många aborter sker för att den gravida kvinnan inte tycker att ett barn passar in i hennes liv. Kanske på grund av studier, en karriär, ekonomi, ett brutet förhållande eller något annat. Är det här bra anledningar att göra en abort? Att avsluta livet på en annan människa? Jag tycker inte det. Hur kan abort vara så accepterat?? Vi pratar ständigt om att alla människor har ett värde. Får vi det värdet sekunden vi föds? När vi har varit x antal veckor i livmodern? Foster är människor som håller på att formas. Bara för att de inte är färdigutvecklade betyder inte att de inte är människor! Att mörda en annan människa är fel, det debatterar vi aldrig. Varför är det okej att av själviska anledningar ta livet av ett ofött barn?

Jag tycker alltså att abort är fel eftersom ofödda människor fortfarande är människor, som Gud har skapat. Men egentligen ser jag inte abort som det enda problemet. Jag tror att det börjar i vår kultur. Att det är accepterat att ha sex med folk man aldrig skulle vilja ha barn med, i tider i livet när man aldrig skulle vilja ha ett barn. Om vi hade följt Guds plan och sparat sex till äktenskapet, tror jag väldigt få hade velat göra abort. Vår olydnad är roten till det höga antalet aborter.

Varje barn är så oerhört värdefullt i Guds ögon. Han skapade oss med ett syfte och Han sörjer när Hans barn inte får leva det liv Han hade tänkt. Han älskar också alla kvinnor och tjejer som gått igenom en abort och längtar efter att hela dem på utsidan och på insidan. Han är kärleksfull och god och vill alltid förlåta!

Du har skapat mina njurar, du sammanvävde mig i moderlivet. Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Ja, underbara är dina verk, min själ vet det så väl. Benen i min kropp var ej osynliga för dig, när jag formades i det fördolda, när jag bildades i jordens djup. Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, de var bestämda innan någon av dem hade kommit.
-- Psaltaren 139:13-16

"Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg."
-- Hebreerbrevet 8:12
Anonym

Helt rätt, stå för dina åsikter!

Kan tillägga att många använder abort som preventivmedel, alltså har sex tills de blir gravida och då aborterar bort barnet, som en självklarhet. Både singlar som ligger runt, men också i förhållanden. Det är väldigt, väldigt sjukt och borde förbjudas.

Många barnmorskor säger upp sig idag för att de inte vill genomföra aborter. Det är inte en självklarhet att barnmorskor ska göra aborter, men efterfrågan är så stor så de förväntas i princip att göra dem. Det tar hårt på psyket för även dem.

Svar: Det är verkligen sjukt att använda abort som preventivmedel!! men det är ju just för att det blivit så accepterat, man uppmuntrar nästan till det. Och angående barnmorskor är det verkligen konstigt att de ena stunden förlöser barn och gör allt för att de ska klara sig, medan de i en annan situation medvetet avslutar liv. Eftersom det blivit en stor grej att vissa barnmorskor inte vill göra det kan man undra varför inte vissa kan ha som huvudsaklig arbetsuppgift att utföra aborter, att utbilda sig till det. Det skulle många tycka låter hemskt, men varför det om det inte är något fel med aborter??
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Jhanna

ABORT KAN INTE ANVÄNDAS SOM PREVENTIVMEDEL!!! INGEN SOM VET VAD PREVENTIVT BETYDER??????

Svar: såklart vi vet vad preventivmedel är! Det Anonym och jag menade var att abort ibland används i stället för preventivmedel, alltså att man ser det som ett alternativ till t ex p-piller. Med andra ord så tar man väldigt lätt på det!
Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress