Jesus, Nepal & tankar från min vardag

Det här är jag
Jag tänkte att det var dags att presentera mig ordentligt för er som är nya läsare och/eller inte känner mig personligen. Så jag tänkte berätta lite om mig själv...
 
Jag heter Ida Elisabet Ardeby (därför bloggen heter idaelisas). Jag är född den fjärde juli 1999 och är alltså 18 år idag. Jag föddes i Göteborg men när jag var två och min äldsta lillasyster skulle födas flyttade vi till ett gult hus i Alster utanför Karlstad, där jag nu har bott ungefär elva år av mitt liv. När jag var åtta år flyttade jag till Tansen, Nepal (i Asien mellan Indien och Kina. Där Mt. Everest ligger, ni vet :) tillsammans med min familj som då bestod av mina föräldrar Otto & Pernilla, lillasyster Moa som då var sex år och lillebror John som var knappt ett år. Där bodde vi i nästan fem år och det blev mitt andra hemland. Jag har så många fantastiska minnen från Nepal och längtar efter att åka tillbaka så snart som möjligt. Sedan vi kom tillbaka till Sverige i december 2012 har jag varit i Nepal två gånger, två veckor under hösten 2014 och två och en halv månad i slutet av 2015. Om den tiden kan ni läsa på min andra blogg, Livet i Nepal
 
Att flytta tillbaka till Sverige som trettonåring och börja en ny skola mitt i 7:an var inte så lätt. Under den första tiden i Karlstad mådde jag väldigt dåligt, min egen bedömning är att det var min första depression, även om den var relativt mild. Sedan dess har jag haft flera perioder när jag mått dåligt, framför allt vintern/våren 2015 och hösten/vintern 2016-2017. Mer om det kan ni läsa i kategorin Tungt.
 
Det som bär mig genom livet är min tro på Jesus Kristus, som älskar mig så mycket att han plågades, dog och uppstod för att ge mig ett nytt liv. Det är helt fantastiskt och jag längtar efter att se andra människor börja leva tillsammans med Gud! Jag tror att Han är Vägen, Sanningen och Livet och utan Honom skulle mitt liv vara tomt och meningslöst. Om jag ens hade levt idag utan min tro- det är jag inte säker på. Jag skriver en del om mitt kristna liv här på bloggen, framför allt i kategorin Bara Jesus.
 
En stor händelse i min familj det här året är att vi har fått en sjätte medlem! Vi hämtade hem Juni Tien-I Alice Ardeby från Taiwan i maj 2017. Efter år av väntan och längtan fick vi vår underbara lillasyster. Vi är alltså fyra barn i familjen: Ida, Moa, John & Juni. Om ni har svårt med matten ;) så är Moa snart 16, John 10 och Juni 3,5. 
 
Mina vardagar spenderas på Älvkullgymnasiet här i Karlstad där jag går International Baccalaureate, ett internationellt program där undervisningen är på engelska. Många av mina klasskompisar kommer från eller har bott i andra länder så där känner jag mig hemma! På fritiden (när jag inte pluggar vilket är lite för ofta) bloggar jag, spelar piano, hänger med vänner i kyrkan, umgås med min pojkvän Johan, lyssnar på musik och skriver brev. Det finns också många ämnen som engegerar mig, till exempel miljöfrågor och samhällets kroppsideal. Det och mycket annat kan ni läsa om på den här bloggen.
 
Nu känner ni mig lite bättre! Jag blir såklart jätteglad när ni gillar och kommenterar mina inlägg, och frågor svarar jag gärna på :) 
 
 
Anonym

Vilka språk kan du?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress