Jesus, Nepal & tankar från min vardag

På väg till Taiwan!!
Resan har börjat!! Vi är nu i Dubai, om ett par timmar ska vi flyga 9 timmar till Taipei (huvudstaden). Hit tog det 6 timmar vilket kändes rätt långt (hann kolla på 2 långfilmer) så jag är inte så taggad på 9 h till. Men resan har gått bra än så länge även om Emirates specialkost inte var den bästa (inget veg och inget garanterat nötfritt). Men nu har vi ätit McDonalds respektive indisk mat (vi träffade en nepales i kassan!) så vi är nöjda. 
 
Fina palmer på flygplatsen 
 
Familjen Ardeby för tillfället. Pappa ligger och sover bakom John och Moa. 
 
En av filmerna jag såg på flyget heter Lion och handlar om en 5-årig indisk pojke som kommer bort från sin familj, blir adopterad till Australien och 25 år senare söker upp sin biologiska familj. Riktigt bra! Den fick mig också att uppskatta att det inte blir några tågresor i Indien den här gången... Indien är ett fantastiskt land men de upplevelser jag har där ifrån är inte så positiva. Det jobbigaste var första gången vi åkte nattåg när jag var 9, det kan ni läsa om på min andra blogg om ni kopierar länken: http://livetinepal.webblogg.se/2015/august/den-aventyrligaste-resan.html
 
I alla fall, nu är det ju inte Indien det handlar om. Dubai är varmt (över 30 grader, inte inomhus tackolov) men trevligt. Jag ser dock fram emot att äntligen få se Taiwan!!
 
Det var första uppdateringen från resan, fler ska det bli! :)
En dag till avresa
Japp, imorgon bär det av till Taiwan! Vi flyger från Stockholm till Dubai till Taipei. Andra dagen där får vi träffa lillasyster och tredje dagen får vi ta med henne... så spännande, roligt och läskigt. 
 
Idag är en halvkaosig packdag. Jag har dammsugit, diskat, städat lekstugan och packat. Inte så kul men det är sånt man måste göra. 
 
Inför själva resandet har jag blandade känslor. Det vore rätt skönt om man bara kunde knäppa med fingrarna så var man framme... Men samtidigt ska det bli roligt att resa med familjen igen, få se två nya flygplatser och kolla på film på planet :) Jag hoppas det blir bra. 
 
Att slippa skolan i två veckor känns ju inte helt fel, även om det såklart blir en del plugg ändå. Sen är det ju vädret, det ska bli såå skönt med 20-30 grader!
 
Mer än så har jag inte att skriva just nu, men be gärna får vår resa och kolla in här om några dagar så får ni nog en uppdatering :)
 
 
       
 tb till Amsterdam och Nepal <3
 
Tisdag
Ibland måste man väl få lägga ut lite tråkiga vardagsinlägg. Så här kommer en lista på några saker från mitt liv idag.
 
1. Jag är sjukt otaggad både på att plugga och att öva på pianoläxan (lektion imorgon och på två veckor har jag inte övat nånting... nån som har förslag på bra ursäkt??)
2. Jag har blivit beroende av tuggummi. Förr åt jag det nästan aldrig, nu kan det bli 3-4 per dag... Känns sådär.
3. Jag tänkte börja avstå från tillsatt socker igen (gjorde det innan påsk) men idag råkade jag visst köpa en glass för halva priset när jag ändå var på Pressbyrån... hoppsan. 
4. Idag har jag fått mina nya snygga träningstights och därmed har jag köpstopp på kläder det närmsta halvåret typ. Jag har köpt för mycket nytt det här året. Inte jättemycket egentligen men mycket för att vara jag och mer än jag faktiskt behöver. 
5. Jag vill kolla på det nya avsnittet av Unga Föräldrar men när jag skrivit klart det här måste jag göra det som står på punkt 1.
6. Jag saknar Nepal massor :'(  Snart ska vi till Asien åtminstone...
7. Vi åker om fem dagar ahhh!! Jag måste börja packa snart!