Jesus, Nepal & tankar från min vardag

Han är min Gud
Israel, du min tjänare,
Jakob, som jag har utvalt,
ättling till Abraham, min vän,
du som jag hämtade från jordens ände,
kallade från dess bortersta hörn -
till dig sade jag: Du är min tjänare,
jag har utvalt dig, jag förskjuter dig inte.
Var inte rädd, jag är med dig.
Ängslas inte, jag är din Gud.
Jag ger dig styrka och hjälper dig,
stöder och räddar dig med min hand.
-- Jesaja 41:8-10
 
När jag tvivlar påminner Gud mig ännu en gång. Jag tillhör Honom och inget ändrar på det. Oavsett vad jag tänker och känner är Han nära, Han bär mig och kommer inte att lämna mig. Jag får lita på Honom. 
 
 
Att få uppleva Gud
Igår kväll var fantastisk. Jag har gjort flera försök att beskriva och sammanfatta vad jag upplevde men jag har insett att det kanske inte går. Gud är så stor och jag är så liten, det Han gör i mig kan jag inte ens förstå helt och hållet själv. Jag vet bara att Han gjorde något i mig, något som jag tror att jag kommer se tillbaka på som stort och viktigt. Han visade [ännu en gång] att Han ser mig och allt jag tänker på och brottas med och Han möter mig där jag är. Jag fick uppleva Honom på ett så starkt och påtagligt sätt. Kärleken som är bättre än livet och friden som inte kan förklaras med ord. Och att det finns så mycket mer som Gud vill ge, som jag ska få uppleva. Så mycket Gud vill göra i mitt liv. Det är svindlande att tänka på.
T a c k
Idag i min almanacka står det att det är tacksägelsedagen. Svenska motsvarigheten till Thanksgiving, antar jag, som vi inte direkt brukar fira. Men kanske borde vi göra det. Jag tror att de flesta svenskar är rätt dåliga på att vara tacksamma för det vi har och visa vår tacksamhet till de som förtjänar den. Så nu gör jag en lista på några saker jag är tacksam för:
 • Min familj och mina vänner. Åhhh så klassisk men jag är faktiskt väldigt glad för att jag har:
  fantastiska föräldrar som har vågat gå emot strömmen och flyttat till ett u-land med tre barn och gett mig den bästa uppväxt jag kunnat få;
  två småsyskon som jag kan träna på konflikthantering med och som jag älskar mer än jag visar och;
  så många underbara vänner som jag litar på och kan vara mig själv med. 
 • Att jag har fått leva fem år av mitt liv i Nepal och att jag sen dess har bott fyra år i Sverige och har en vardag här som jag trivs med.
 • Att jag får må psykiskt bra, vara glad och kunna njuta av livet. Det tar jag inte för givet.
 • Att jag får gå i skolan, äta mig mätt varje dag, och sova i en varm säng varje natt.
 • Att jag har växt upp med människor som har berättat för mig om Jesus och att jag får leva mitt liv med Honom.
 
Det är bra med såna här listor, att påminna sig själv om allt man faktiskt har i stället för att fokusera på allt man inte har, som man kanske oftast gör annars. Tacksamhet är så viktigt!